ВЕЛИГДЕНСКИ САЕМ – 28 и 29 април

Во организација на локалната самоуправа, ЈП“Градски пазар“ и Црвен крст  Охрид, по трет пат, на 28 и 29 април, ќе се одржи манифестацијата “Велигденски саем“. На просторот на плоштадот “Крушевска Република“ на повеќе штандови ќе биде изложена традиционална храна, колачи, велигденски украси и ракотворби, а собраните средства од продажбата ќе бидат доделени на социјално загрозените семејства во градот.
На манифестацијата што ќе има хуманитарен карактер ќе учествуваат ученици од охридските училишта, детските градинки и играорни групи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *