ПРАКТИЧНА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ „ ОПШТЕСТВО“

Учениците од  четврто одделение од ОУ „ Григор Прличев“ , во рамките на практичната настава по преметот „ Општетсво“ , денеска беа во посета на Општина Охрид. По обиколката на неколку сектори и одделенија на локалната администрација, учениците се интересираа за начинот на изборот и  работењето на градоначалникот  и членовите  на Советот на Општина Охрид, како и функционирањето на Локалната самоуправа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *