Документарец на Ал Џезеирa за Балканските Египќани се снимаше во Охрид

Денеска 30.03.2016 во Охрид пристигна тим на Ал Џезеира Тв кои од утрото до приквечеринава снимаа на одредени локации низ градот.
Целта на медиумската екипа беше снимање на репортажа и спремање на кратка документарка за Балканските египќани, конкретно за египќаните во Македонија, Нивната положба како малцинство во општеството, колку се тие прифатени од останатите националности, како функционираат нивните невладини организации, за поддршката на владините органи и слично.
Во прилог следуваат фотографии.

AL JEZ 1 AL Jez 2al jez 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *