ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО-ПРОДОЛЖУВА

Претставници на американската агенција УСАИД, Локалната самоуправа и членови на Советот на општина Охрид, на денешната средба разговараа за реализирањето на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието. Беше оценето дека во општина Охрид.

Проектот успешно се спроведува и натаму продолжуваат активностите за меѓуетничка интеграција во образованието.
На средбата се разговараше за реализирање на акциониот план и деталните акциони планови во рамки на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието, редовната комуникација со тимовите, состаноци со координаторите и внесување на промените во годишните програми за работа во училиштата кои се вклучени во проектот.

USAID_megjuetnicka_integracija_485

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *