Фото: Дочек на Стара Нова Година и Василица

Вечерва во сите населени места во Охрид со палење на василичарски оган, греено вино, ракија и мезе граѓаните ја дочекаа Стара Нова Година. Некои тоа го направија со комшиите палејќи маалски огнови, некој со најблиските пријатели.

krali marko 3 krali marko 1 Krali Marko 2

zeleznicka 3 zeleznicka 1 zeleznicka 2dejan vojvodapere tosev

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *