Груевски: Ново зголемување на социјалната парична помош

Премиерот Никола Груевски најави уште едно зголемување на социјалната парична помош.

Со јулската исплата социјалната парична помош ќе биде исплатена со зголемување од 5%.

-Изминативе години откако сме на власт социјалната парична помош е зголемена за 62%. Со ова зголемување, социјалната парична помош ќе биде вкупно зголемена за 65%, истакна Груевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *