Прво, родено дете во 2016 година во Охрид е машко

Првороденото бебе во Охрид во 2016 година е машко . Бебето е родено 02 Јануар 2015 во 9 часот на одделението за гинекологија во општа болница Охрид.

Маја Гичевска од ресен стана мајка на што е особено задоволна и среќна бебето е тешко 3550 грама и долго 53 цм .породувањето го изврши д-р Охридија Филева со помош на акушерките Слагана Костоска и Злата Гашпаровиќ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *