Од идната недела низ градските паркови ќе никне новата цветна реколта

Oд понеделник-02.06.2014 год. екипите на „Паркови и зеленило„ ќе започнат со засадување на новата реколта сезонско цвеќе кои ќе ги красат охридските паркови во летниот и есенскиот период. Цветните садници се од сопствено производство од расадникот со топли леи, ги има во широк асортиман, колорит и висок квалитет од видовите: петунија, сурфинија, агератум,импатиенс, сардела, џунџуле, салвија, винка и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *