СЕ ОДБЕЛЕЖАА 10 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА П.Е.И

Попладнево во Хотел Дрим – Струга Партијата за Европска иднина го прослави јубилејот десет години од формирањето. На собирот на кој присуствуваа поголем број на гости од опозициони политички партии, дипломатски кор како и симпатизери и членови на ПЕИ се обратија претседавачот на првиот конгрес кој се одржа на 26ти мај 2006година г-дин.Реџо Муслиоски и други.
На крајот на свеченоста до присутните се обратија претседателот на СДСМ-г.дин Зоран Заев и претседателот на ПЕИ-г.дин Фијат Цаноски.

peii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *