Семејството со осум деца во вторник ќе добие клучеви од новиот стан

Семејството од Охрид со осум деца, кое живее во субстандардни услови во една од бараките што наскоро ќе бидат урнати, Премиерот Никола Груевски во консултација со директорот на ЈП за стопанисување со деловен и станбен простор Цветко Грозданов се информираше за начинот како да му се помогне на семејството при што беше соопштено дека во најскоро време ќе биде свикана комисија која во скратена постапка ќе му додели еден од становите наменети за социјално загрозени семејства. Премиерот беше дециден – тоа да се стори во најкус можен рок и да се забрза целата процедура околу обезбедувањето на потребната документација, така што тоа семејство до вторник ќе ги добие клучевите од новиот стан.

Risto_Cado_pr_48517

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *