Се засадува зимската цветна реколта

Екипите на „Паркови и зеленило„ започнаа со разубавување на зелените површини во градот со засадување на цветниот материјал кој ќе ги краси парковите во доцниот есенски период, зимската сезона, па се` до пролетта. Планирано е да се засадат околу 35.000  садници од видот viola (очиња) од сопственото производство.

Благодарение на издржливоста на пониски температури виолата-оче ќе ги освежи парковите во престојниот период, а ќе бидат опфатени: градскиот парк, плоштадот, кружните сообраќајници, новиот мини-плоштад кај музичкото училиште, новата патека после каналот Студeнчишта, и.т.н.

ocinja3

ocinja2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *