ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД

Општина Охрид и ОО на Сојуз на борци на Охрид и Дебрца  покануваат на свеченост по повод 7-ми Ноември , денот на ослободување на Охрид

Датум : 05.11.2015 година (четврток)

Седмоноемвриски концерт на учениците од ОМУ „Методи Патче“
Време : 19.00 часот
Место : Голема сала на Општина Охрид

Датум : 06.11.2015 година (петок)

Полагање свежо цвеќе на спомен-обележјата од НОБ
Време : 11.00 часот
Место : Градски парк и другите спомен-обележја од НОБ

Свечена седница по повод 7 Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид
Време :13.00 часот
Место: Голема сала

– Изведба на химната на Р. Македонија
– Обраќање на претставник на локална самоуправа
– Обраќање на претставник на ОО на Сојуз на борци на Охрид и Дебарца
– Културно-уметничка програма

Седмоноемвриски ученички атлетски крос од хотел „Ројал“ до Градски плоштад ( во организација на Oпштина Охрид и Сојуз на училиштен спорт)

Време : 14.30 часот
Место : хотел„Ројал“- Градски плоштад

Свечена приредба по повод Патрониот празник на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“
Време : 18.00 часот

oslob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *