СЕ ПОСТАВУВА ТОРОТАР НА УЛ. „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

Екипи на Јавното претпријатие „Нискоградба“, денес на улицата „Јане Сандански“ извршуваат градежни активности за изградба на тротоар. Тротоарот ќе се протега од раскрсницата кај гимназијата „Св. Климент Охридски“  кон кејот и е во должина од 100 метри.

Овај потег до сега беше не заштитен и не безбеден за пешаците и претставуваше проблем за жителите од овај дел на градот. Со оваа градежна активност се решава проблемот на жителите и се зголемува безбедноста на сите учесници во сообраќајот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *