ФОЛК ФЕСТ „СПАСОВДЕН“ – ЛЕСКОЕЦ

Здружението „Спасовден“, под покровителство на општина Охрид, на ден 29.05.2014 година (четврток) во 20:30 часот, по четврти пат го организира Фолк Фест „Спасовден“, фестивал на народни препеани македонски песни.
На фестивалот ќе земат учество 35 познатите естрадни уметници меѓу кои : Сузана Спасоска, Благица Павлоска, Наум Петрески, Анета Наковска, Татијана Лазареска, група Маестрал и други.
По повод, верскиот празник Спасовден кој во с. Лескоец традиционално се прославува овој голем празник се организираат и други пригодни манифестации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *