Денеска одлука за намалување на цените на пијалоците

На владина седница денеска треба да донесе одлука за намалување на цените на пијалоците.

До крај на неделава се очекува да биде завршена анализата со владините мерки да бидат опфатени и хигиенските производи, а за непочитување на одлуката за гарантирани цени на дел од прехранбените производи, што е во сила од минатата недела, Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) веќе затвори неколку маркети.

Министерот за економија Крешник Бекшети рече дека денеска ќе има одлука за намалување на цените на безалкохолните и алкохолните пијалаци.

„За хигиенските производи најверојатно во текот на оваа недела ќе бидат завршени сите консултации и ќе видиме дали има простор да се донесат одредени мерки“ – изјави вчера Бектеши.