Забави од утро до мрак и полни плажи – Охрид за луд помин, Струга за лабава атмосфера-Пренесуваат медиумите

Полни плажи, забави од утро до мрак, трка за место. Вака изгледа охридско-струшката ривиера оваа викендица. Слободните плажи од порано имаат пешкири, маси и столици, додека оние кои се чувствуваат – имаат слободни лежалки. Овие денови пред „Илинден“, и нема разлика во Струга и Охрид, двете градови се преполни од туристи.

Луди журки се прават од Градиште до Оревче. Како и секоја година, овие плажи се целосно со млади. Се ужива од утро до мрак. Актуелни хитови, ди-џеј, музика од српско до странко, алкохол.

Од друга страна на ривиерата, на плажата „Бисер“ во Калишта – лабава атмосфера, тивка музика и туристи кои во главните земји, покрај домашните.

 

 

Локалот покрај Охридското Езеро и сонцето – можност за локалот да биде полн. Место, сепак се наоѓа. Плажите во центарот на Струга се исто така полни до последното место.

Не изостанаа забавите и на плажите во охридската средина Св. Стефан.

Изминативе два дена и цела идна недела, најголемите забави се во Охрид. Вечерва настап има Пол Ван Дајк, додека утре, сметат „Рибља Чорба“. Идната недела започнува и „Охрид колинг“. Концерти имаат и други филмови, актуелни за младите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

извор: Tocka.com.mk