Видео : Спортско рекреативна и хуманитарна акција „За посреќно детство“

По осми пат : Спортско рекреативна и хуманитарна акција „За посреќно детство“организатор Црвен крст на Р.М. општинаска организација Охрид , Манифестацијата започна со трка од стар Чинар до градскиот Плоштад каде продолжи со многу спортски активности . Сите учесници купија учеснички броеви кои чинеа симболични 30 денари , извлекувањето на наградите (зимувања, паувања,викенд во Крушево ,компјутерска галантерија и други вредни награди . ) ќе биде на 24 октомври (сабота) во 18:00 часот на телевизија Твм .
Донираните средства се наменети за помош на најранливите категории во зависност од нивните потреби .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *