Партерно уредување на улички во село Куратица

Деновиве во Куратица се одвиваат активности за партерно уредување на улички.

Предвидено е во првата фаза да бидат поплочени околу 300 метри квадратни. Градежните активности ги изведува ЈП “Градски гробишта” во рамки на програмата за уредување на градежно земјиште во рурслни средини.

Инфо и Фото : Фб . Градоначалник Кирил Пецаков