Горивата поевтинуваат од 1,5 до три денари за литар

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 3,00 ден/литар, додека цената на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се намалува за 2,50 ден/литар.

Малопродажната цена Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,028 ден/кг.

Од 25.4.2023 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 81,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 83,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 71,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 70,00 (денари/литар)

фото: Архива