Лефков: Со Одлука на влада Груби отуѓува државно земјиште на фирмата на сопругата на Ковачевски за изградба на фотоволтаици

Додека оди по маркети и замрзнува цени на јајца и зеленчук, кои никако да замрзнат, семејството Ковачевски го зголемува своето богатство преку влез во доходовни бизниси.

За да се стекне со голем и вреден имот, сопругата на Ковачевски влегува во односи со Владата, со која управува нејзиниот сопруг Димитар Ковачевски, истакна Миле Лефков од ВМРО ДПМНЕ.

Во продолжение ја пренесуваме прес конференцијата во целост:

https://youtu.be/zGmKGcnTsPM

Инфо и Фото : Вмро Дпмне