Демант на Охридската Гимназија : Не се укинати малите одмори

Почитување на охридска јавност, Со неверување ги читаме информациите од страната на одреден центар за лаги каде што вели: „се укинати малите одмори помеѓу часовите… поради недисциплина на учениците“. Како сериозна воспитно-образовна институција го демантира тоа затоа што друго нешто воопшто не постои и одговорно се тврди дека таа Одлука нема, за што е доказ и тоа е наставен ден. Нема да дозволиме да го уништи прегледот на Гимназијата од страната на посебен политички центар кој не им мисли добро на студентите и бараме јавно да се извини. Препукувањата нека си ги зачуваат и искажат од советничкото место, но не сакаме да ги тргнеме рацете од децата затоа што со лагите докажуваат дека образованието за нив е „tabula rasa“.

Инфо : gimnazija.edu.mk

Фото: gimnazija.edu.mк