Пуштена во употреба реконструираната улица „Питу Гули“

Денес свечено беше пуштена во употреба реконструираната улицата „Питу Гули“ , вредноста на проектот е околу 12 милиони денари и истиот е финансиран со средства од Светска банка а изведувач „ Илинден“ од Струга
Вкупно се асфалтирани околу 800 метри со ширина на коловозот од 7,5 до 9 метри тротоари со ширина од околу 2 метри .

sveceno 1sveceno 2 sveceno 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *