Петок од 17 часот кај охридскиот Скејт парк – „Алтернативно лето Охрид“

Со поддршка на општина Охрид а во организација на Центарот за интегриран развој (ЦИРО)  во петок со почеток во 17 часот кај  охридскиот Скејт парк  ќе се одржи голем урбан настан , „Алтернативно лето Охрид“( АЛО- Охрид).

Главните компоненти на настанот се млади, музика и спорт а целта  е збогатување на охридскиот културен живот.

Уникатноста на случувањето е што преку  многубројни активности се настојува да  се промовира урбаната култура со што ќе се  придонесе кон поголема афирмација на локални артисти од алтернативната сцена.

Настанот ќе започне со скејт и БМХ натпревар,skate yam. Во 21 часот ќе настапат: познатиот српски бенд  „Zvezde grajma“, „Puka band brooka“, охридскиот бенд  „Bad contact“, „Rootboy selecta“,  „The author“, „Комунална хигиена“ и многу други познати миузички имиња.
Настанот којшто е предвиден да трае до 1 часот по полноќ  ќе биде збогатен со улични артисти, жонглери, илузионисти, стенд-ап комичари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *