Уреден дворниот простор околу џамијата „Емин Махмут“ Воска

По иницијатива на градоначалникот Никола Бакрачески  Општина Охрид во соработка со Ниско Градба , Градски гробишта и ЈП. Охридски Комуналец деновиве го уредија просторот околу џамијата „ Емин Махмут “ до амбуланта Воска.

Се изврши поплочување со бекатон плочки на површина од 35 квадрати , поставени се ивичнњаци и ступчиња , клупи за седење , поставени се жардињери во прозорите на џамијата , ззасадени се цвеќиња од новата летна реколта.  и две  палми сето ова е средено во пресрет на празникот Рамазан Бајрам .

dzamijaaa 111111111 Dzamija 3 SLIKA 2 DZAMIJA SLIKA 33 DZAMIJAAA DZAMIJA 44 DZAMIJAA 555

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *