Изложба на рачно изработен накит од Елисавета Мартинова

„ Летна Сензација “ е насловена изложбата на рачно изработен накит од авторот Елисавета Мартинова , која вчера беше отворена во Уметничката галерија на Робевци.
Елисавета Мартинова од Охрид повеќе години се занимава со изработка на накит исто така го основаше и нејзиниот бренд ,,Martinelli” кои Охриѓани имаа можност да проследат рачно изработен накит од различни материјали, бисери, тантела, сваровски кристали, кожа, стаклени бисери .
Elisaveta 1
Elisaveta 2

Elisaveta 3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *