СЕ ГРАДИ НОВ ТРОТОАР НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ 15-ти КОРПУС

Јавното претпријатие  „ Градски гробишта“ интензивно работи на изградбата на тротоар на улицата  „ 15-ти Корпус“  на потегот од поранешната фабрика ”Застава” до бензиската  Макпетрол кај Градските Гробишта во Охрид.

. Ваквиот чекор и новиот тротоар се очекува видно да го олесни  движење на пешаците кои се движат во овој дел особено кон селото Лескоец, а исто така и движењето на граѓаните кои за време на големите верски празници ги посетуваат градските гробишта. Овој зафат согласно Предмер Пресметката  ќе чини околу 1.400.000 денари и се очекува да биде завршен за најкраток можен период .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *