ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОСКИ НА УВИД КАЈ РЕКИТЕ САТЕСКА И РИБНИЦА

радоначалникот на Охрид , Никола Бакрачески, министерот за транспорт и врски ,  Владо Мисајлоски  и  заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство,  Ванчо Костадиноски, со претставници од Дирекцијата за заштита и спасување,  денеска беа на терен  кај Технолошко Индустриската развојна зона- Струга.

Целта на посетата беше да се   констатира  во каква состојба се коритата на  реките Рибница и Сатеска  при што  беше заклучено дека неопходно е чистење и пробивање на речните канали  со цел  да не се повторат поплавите кои на опфатот ТИРЗ –Струга беа карактеристични пред неколку месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *