Учениците од Оу „Св. Климент Охридски“ со документарниот приказ „Ана Франк“ учествуваа на проектот „Холокаустот низ призмата на детските очи“

Филмот „Ана Франк“ е заеднички проект на учениците и наставниците од училиштето „Св. Климент Охридски“ кое неодамна учествуваше на конкурсот кој е дел од проектот „Холокаустот низ призмата на детските очи“, а во организација на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија со поддршка од Министерството за образование и наука на Република Македонија, ЗФД ФОРУМ и Град Скопје.
Во овој проект, кој се состоеше од литературен, ликовен конкурс и конкурс за дигитална содржина учествуваа и учениците на оу Св Климент Охридски , при што седмооделенката Наталија Стрезовска се закити со трета награда за литературна творба, од вкупно 92 творби од цела Македонија.
По тој повод, Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија приготви пригодна награда, како и благодарници за сите учесници кои ги додели директорот на училиштето г-динот Јордан Пуроски.
Учесници :
1. Наталија Стрезовска
2. Теодор Тасевски
3. Ива Лабовска
4. Деспина Јулоска
5. Коста Цингулоски
6. Сара Патчева
7. Сибел Доко
8. Александар Буџакоски
9. Елена Маркоска
10. Васја Котушески
11. Ален Рахимоски
12. Филип Спростран
13. Вања Недимовиќ
14. Милош Ѓорѓиовски
15. Габриела Модева
16. Климентина Модева
17. Мартина Попоска
18. Радмила Попоска
19. Кристина Србиноска
20. Борче Трифуноски
21. Димитрие Ристески
22. Никица Мишева

 

Sv Kliment . Promocija Film (2) Sv Kliment . Promocija Film (3) Sv Kliment . Promocija Film (4) Sv Kliment . Promocija Film (5) Sv Kliment . Promocija Film (6) Sv Kliment . Promocija Film (7) Sv Kliment . Promocija Film (8) Sv Kliment . Promocija Film (9) Sv Kliment . Promocija Film (10) Sv Kliment . Promocija Film (11) Sv Kliment . Promocija Film (12) Sv Kliment . Promocija Film (13) Sv Kliment . Promocija Film (14) Sv Kliment . Promocija Film (15) Sv Kliment . Promocija Film (16) Sv Kliment . Promocija Film (17)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *