Парковите блескаат во полн сјај

Пролетта е период кога зелените површини блескаат во полн сјај, а климатските услови се најповолни за зелената вегетација и сезонските цвеќа. Така и зелените површини во градот ја имаат онаа карактеристична зелена боја на пролетта, прошарани со декоративни грмушки во разни нијанси, расцветани дрвја и сезонски цвеќа во најразличен колорит.

 Посебно во овој период пленат со убавина јапонските цреши кои се засадени на градскиот плоштад

zeleznicka japonski park

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *