ФУДБАЛ И АТЛЕТИКА ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“

Во изминатиов викенд ЈП  и СРЦ „Билјанини Извори“  беа домаќини на  два спортски настани  во фудбал и во атлетика. На помошното игралиште за фудбал со вештачка трева се одржа „Кока кола“ КУП во кој учествуваа неколку основни и средни училишта од Охрид а   на атлетската патека на градскиот стадион се одржа државното првенство во атлетика за сениори.

ЈП „Билјанини извори“ во изминатиов двегодишен период во   континуитет   е домаќин на значајни    настани во сите спортови и за сите категории.  Тоа е резултат на   континуираното вложување во спортската инфраструктура со која стопанисува  претпријатието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *