ФОТО : Средното училиште Св. Кирил и Методиј-Економски продолжува со бојкот на настава

Средното училиште Св. Кирил и Методиј – Економски го поддржува Средношколскиот пленум во барањата до Министерството за образование и наука и министерот Абдилаќим Адеми да ги стопира, како што велат, лошите реформи во образованието, односно да биде вратен стариот концепт на државна матура и укинување на екстерното тестирање за учениците , учениците веќе два дена наместо класична настава, одржуваат алтернативни часови , учениците утре ќе излезат на Протестен марш на улиците низ Охрид. кој ќе заврши на плоштадот во Охрид.

Ekonomski 2 sad sar4d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *