Бени Османоски од Струга – по четврти пат европски шампион во Таиски бокс

Бени Османоски има 26 години потекнува од Струга но живее и работи во Швајцариа . Неодамна се бореше за европската титула во Таиски Бокс до 82.5 кг и и по четврти пат славеше со нокаут во првата рунда . Бени Османоски професионално се бави со боречки вештини како Кикбокс и Таиски Бокс. Досега во неговата кариера има 52 професионални борби од кои 46 победи , 38 со нокаут, 5 пати поразен , а само еден мечбез победник. Бени Османоски е светски шампион до 82.5 во Таиски Бокс во една од најсилните организации во светот WKU (World Kockboxing Union). beni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *