Демир Далип – ВОНРЕДНА ВЕСТ: СДСМ САКА ДА МЕ ЛИКВИДИРА, СЕ ПЛАШАМ ЗА МОЈОТ ЖИВОТ И ЖИВОТОТ НА МОИТЕ НАЈБЛИСКИ

ВОНРЕДНА ВЕСТ: СДСМ САКА ДА МЕ ЛИКВИДИРА, СЕ ПЛАШАМ ЗА МОЈОТ ЖИВОТ И ЖИВОТОТ НА МОИТЕ НАЈБЛИСКИ- ГИ ИНФОРМИРАВ ОБСЕ И АМБАСАДИТЕ НА ГЕРМАНИЈА, ФРАНЦИЈА, ИТАЛИЈА КАКО И СИТЕ МЕГУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ….!!Почитувани пријатели, роднини, познанициОткако бев гостин на роденденот на ВМРО ДПМНЕ во Охрид, а потоа , откако почнав да ја афирмирам идејата за ЕГИПКАНЕЦ -ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОХРИД, одредени структури и фунционери на СДСМ-Охрид, почнаа со жестоки, на нив познати методи, да ми се закануваат, преку анонимни телефонски повици, укажувајки ми дека Египканите се нивно гласачко тело и да не се плеткам. И, покрај тоа што сеуште не сум опоравен од прележаниот КОВИД 19( висок дијабет, висок крвен притисок ,вртоглавици и изнамошеност), не престанува арогантниот, нечовечкиот и крајно нехуманиот однос од одредени фунционери на СДСМ. Денес, го повикав новиот Претседател на СДСМ-Охрид,г динот Науме Чакар Јованоски, кој патем ми е и пријател, и му укажав за се горенаведеното, за што добив уверување дека ке направи се да ги надмине овие недемократски и нечовечки дејанија, но дека е нов и му треба време. Овој политички прогон, ова нечовечко постапување, ова ,,јадење на живи луге,, не придонесува за развој на ДЕМОКРАТИЈАТА. Апелирам до сите, ако нешто ми се случи мене или на моето потесно семејство, адресата е СДСМ-Охрид.Ова, ги уништува сите надежи за ЕВРОПСКИ ВРЕДНОСТИ И ЧОВЕЧНОСТ. СДСМ-ЗАСРАМЕТЕ СЕ-КЕ ИМА ОДГОВОРНОСТ ЕДЕН ДЕН….Со почит,Дипл.правник Демир Далип