Од денешните активности на “Охридски Комуналец”

Во градскиот парк и плоштад се врши освежување на зелените површини со замена на оштетените садници и засадување на нови садници од цветниот расад “очиња” како и декоративни грмушки. Со покачување на дневните температури се косат и зелените површини.

 FotorCreated15

На паркингот во близина на плоштадот “Крушевска Република” се уредуваат крошните од дрвјата .

 IMAG0905

 Се расчистува зелениот појас покрај коловозот од магистралниот пат кој води до с.Вапила од расфрланиот отпад (хартија, пластика, комунален и друг вид отпад).

 FotorCreated16

 По налог на Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици се подига шут од распадната куќа на аголот “Гоце Делчев” и “Стив Наумов”.

DSC_0112

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *