ДПА влегува во владата ?

Деновиве се воделе интензивни преговори меѓу првите луѓе на ВМРО-ДПМНЕ и ДПА кои финиширале со договор ДПА да добие позиции во Владата и во некои од државните институции.
Целта на проширувањето на владината коалиција е да се осигура стабилно двотретинско мнозинство за некои идни владини проекти .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *