Пролетно освежување на албициите по “Кеј Македонија”

Денеска екипите на “Паркови и зеленило” започнаа со пролетно освежување на дрворедот од албиции покрај пешачката патека по “Кеј Македонија”. Се врши кастрење на гранки и санирање на дрворедот на потег градски плоштад до поранешен х.”Палас”.

Во близина на музичкото училиште “Методи Патче”, за потребите на изградбата на пешачката патека, екипите на “Паркови и зеленило” ги отстрануваат корењата од дрвјата кои претставуваат опасност по инфраструктурните елементи кои се поставуваат.

IMAG0896

IMAG0898

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *