240.000 денари за секое семејство кое остана без својот дом

Советот на општина Охрид, на денешната седница ги усвои Елаборатот за проценка на штета од снежните наноси од 29.12.2014 година и записниците за проценка на настанатите штети од пожар и невреме на подрачјето на општината  и исплата на еднократна парична помош.

Донесена е одлука за финансиска поддршка исплата по 240.000 денари на семејството  Рамадан и Мармачоски . Се надеваме дека со оваа помош ќе им помогне на овие граѓани да санираат дел од штетите и да ги возобноват своите домови, информираат надлежните од општина Охрид.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *