СЕ УРЕДУВААТ ОХРИДСКИТЕ ПАРКОВИ И СЕ ОТСТРАНУВААТ ОШТЕТЕНИТЕ ГРАНКИ ПО НЕВРЕМЕТО

Екипи на Јавното претпријатие “Охридски комуналец“,денеска работат на  раскопување  и расчистување на  земјата околу засадените повеќегодишни растенија и декоративни грмушки  во градскиот парк, паркот на градскиот плоштад и зелената површина помеѓу двете коловозни ленти  на “Булевар Туристичка”. Повеќегодишните растенија и декоративни грмушки  се режат.

Една екипа од ова претпријатие работи на отстранување и  сечење на  гранките  од дрвја во дворот на касарната “Михаило Апостолски“   кои беа скршени и оштетени од снежните врнежи  и  го нагрдуваа тротоарот на   улица “Радојца Новичиќ“.

Traktor 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *