ИНДИСКИ КОМПАНИИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ОХРИД

Претставници на инвестициските фондови и компании „Antriksh Group“ , „ Bhopesh Upadhyay“ и „ Muktistar“ од Индија, денеска имаа средба со заменик градоначалникот Ангел Јанев и раководителот на Секторот за туризам и локален економски развој Ѓоко Апостолов, на која пројавија интерес за инвестирање во Охрид.

По презентирањето на можностите на Охрид, гостите од Индија посебно се интересираа  за инвестирање во областа на туризмот, особено здраствениот, градежништвото и незагадувачката  индустрија. На средбата  гостите изразија задоволство од погодните услови за инвестирање, близината на аеродромот и пристаништата во Солун и Драч, како и модернизирањето на патната инфраструктура.

Leave a Reply

Your email address will not be published.