Учениците од Оу. Братство Единство Охрид добија нови униформи

Училишната облека се состои од лилјава блузи и тегет елеци со амблем и летната облека се состои од маица и елече во исти бои .

„Со воведувањето на училишната облека се очекува да се постигне и чувство на еднаквост меѓу децата, да нема поделби и разлики меѓу нив во начинот на облекување, а од друга страна, пак, на родителите да им се намалат трошоците за купување гардероба, која некои родители не можат да си ја дозволат“, велат од Општината Аеродром и додаваат дека пред официјално да ги воведат униформите во училиштата, направиле сондажа меѓу родителите, при што тие покажале голем интерес за прифаќање на овој проект.

 

Bratstvo 3 Bratstvo Oprema 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *